DOMINANT PRO – Het begin van een nieuw tijdperk
Nu verkrijgbaar: DOMINANT PRO, de nieuwste snaarrevolutie van Thomastik-Infeld.
Ruimtevullende klank met een zeer goede strijkrespons en een bijzondere balans tussen glans en warmte: met de nieuwe DOMINANT PRO-snaren zet Thomastik-Infeld een succesverhaal voort dat 50 jaar geleden begon met de marktintroductie van de DOMINANT-snaren.
Sinds 1970 hebben speelstijlen en klankideeën zich voortdurend verder ontwikkeld. Met de nieuwste DOMINANT PRO-snarenset speelt Thomastik-Infeld in op de wens van veel spelers om de mogelijkheden van de beproefde snaren uit te breiden. Het resultaat is een eigentijds snarenrepertoire dat het basiskarakter van DOMINANT behoudt.
Verdere ontwikkeling van een legende: Al meer dan 100 jaar ontwikkelt en produceert Thomastik-Infeld in Wenen muzieksnaren van de hoogste kwaliteit. Technische precisie, gevoelig vakmanschap en passie voor muziek en mensen vullen elkaar aan.

DOMINANT PRO Snaren voor viool
Met de nieuwe DOMINANT PRO-snaren voldoet Thomastik-Infeld aan de bijzondere verwachtingen van hedendaagse musici op het gebied van klankesthetiek en speeltechnische eisen. Voortbouwend op de legendarische DOMINANT wil Thomastik-Infeld met de nieuwe DOMINANT PRO het repertoire aan klankmogelijkheden uitbreiden en tegelijkertijd recht doen aan de meest uiteenlopende speelstijlen. De zeer lage snaarspanning van de DOMINANT PRO set is niet alleen bedoeld om het karakter van het instrument te ondersteunen, maar verbetert ook het modulatievermogen van de klank aanzienlijk. DOMINANT PRO reageert krachtig en warm naar behoefte, met vele briljante nuances. Hoewel de set donkerder klinkt dan DOMINANT medium, is de respons directer en de klank gerichter. De projectie in de zaal is bovengemiddeld goed.
naar de Dominant PRO vioolsnaren
DOMINANT PRO Snaren voor altviool
Thomastik-Infeld DOMINANT PRO® DP200 voor altviool: For all you pros.
Door hun zeer grote dynamische bereik zijn Thomastik-Infeld DOMINANT PRO®-snaren geschikt voor zowel orkestmusici als solisten, omdat ze van piano (p) tot fortississimo (fff) en ook met hoge strijkstokbelastingen kunnen worden bespeeld. DOMINANT PRO® kan desgewenst ook tegen een groot orkest of in een kwartet standhouden, maar is ook gemakkelijk in piano (p) te spelen. DOMINANT PRO® wordt de snelste en meest directe respons genoemd binnen het Thomastik-Infeld snarenrepertoire voor altviool. De snaren van de DOMINANT PRO® serie hebben een donkere, warme klank die de speler en zijn toehoorders omarmt. De gesuperponeerde lichte scherpte brengt een tintelend contrast in de klank. Ondanks het brede klankkleurenpalet creëert DOMINANT PRO® een vloeiende overgang die de bijzondere klankkleuren van de afzonderlijke snaren optimaal combineert.
naar de Dominant PRO altvioolsnaren
DOMINANT PRO Saiten voor cello
Thomastik-Infeld DOMINANT PRO® DP400 voor cello: For all you pros.
Geïnspireerd door de klank van een buizenversterker en met behulp van de speelmogelijkheden die ontstaan door een innovatieve metalen kern, herdefinieert DOMINANT PRO® klankidealen uit het verleden. De set heeft een luchtig, licht klankkarakter met uitgesproken, briljante boventonen en een aangenaam warme basisklank met veel structuur. Hoogste modulatievermogen van de klankkleuren en de klankstructuur: afhankelijk van de manier van spelen kan de klank van de snaren zeer briljant gevormd worden of ook warm, rond en verzadigd. De klankstructuur kan heerlijk gemoduleerd worden van fijn tot grofkorrelig. Het dynamische bereik reikt van een luchtig, delicaat pianissimo (pp) tot een volle fortissimo (ff).DOMINANT PRO® is de naam van de snelste en meest directe respons binnen het Thomastik-Infeld cellosnarenrepertoire. Vooral bij hoge strijksnelheid ontwikkelen de snaren hun ondersteunende resonantie. Kleurrijke en bovendien bijzonder gestructureerde klank!
naar de Dominant PRO cellosnaren

Niet gevonden wat u zocht?

Wij helpen u graag.

Zoekopdracht indienen >